Jelenlegi hely

vese probléma, túl sok víz fogyasztás

Fórum: 

Kedves Doktornő,
pár hete örökbefogadtunk egy nyuszkót, de félek, hogy valami gond lehet a veséjével. Kb.1.5 kg a nyuszi,és 7-8 dl vizet megiszik 24 óra alatt. Ennek vonzataként sokat is pisil. Régi gazdiját megkérdeztem, azt mondta, hogy nála kb. 2 dl-t ivott, és ők sem adtak minden nap zöldséget neki. Úgy gondolom az étkezésével nincs gond, 90%-ban szénát kap, zöldséget, tápot kb. 2-3 naponta, akkor is picit.
Valóban sok a vízfogyasztása?
Ha vese gondja lenne, lennének egyéb tünetei is?

Köszönöm válaszát előre is.
Üdvözlettel,

És mintha büdösebb is lenne, elnézést...

Kedves Doktornő, azóta voltunk vér és vizeletvizsgálaton, jók az eredmények. Semmi problémát nem mutattak. Érdemes-e tovább kutakodni? Ultrahang, stb?

Kedves Mimi0920!

Tudnál nekem abban segìteni, hogy hol tudtál vizeletvizsgálatot csináltatni? Budapesten élek, és az állatorvosoazt mondta, nem tud ilyet, ezt laborba kell küldeni, ami 20.000 ft, de ott is csak kutyákra és macskáknak végzik el. Ès lenne még egy, hogy hogyan tudtál mintát vinni? (nekem a nyuszim forgácsalomba szokta végezni a dolgát.)

Köszönettel,
A

Kedves Antónia,
én pisit úgy vettem a nyuszitól-ha a tiéd is wc-ra szokott-, hogy a wc tartalmát kiöntöttem, jól kimostam, öblítettem, és üresen, alom anyag nélkül a szokott helyre tettem a nyuszinak. Egy órán belül pipit is produkált szépen, azt egy steril fecskendővel felszippantottam, bebugyoláltam, zacsiba tettem és óvatosan a dokihoz vittem:)(Persze utánna a bilit megtöltöttem megint alom anyaggal. Nekem állatorvos csinálta, ott a rendelőben, pár perc alatt kész lett. Vannak kifejezetten exotikus állatokhoz is(pl. nyuszi)jól értő orvosok, ők megcsinálják neked. Szerintem a doktornőt ne sértsük meg ezzel, hogy más orvost ajánlunk, (mivel ő szegedi), de ha irsz nekem egy emailt mimike2009@gmail.com-ra, akkor tudok neked pár nevet adni Bp-n.

Kedves Mimi és Antónia!

Én is mondok kollégát Pesten, aki jó lehet. Például Pazár Péter doktor az állatorvosi egyetem egzotikus osztályán.
Kedves Mimi. Ha a vizeletteszt is rendben volt, akkor nem hinném, hogy további vizsgálatok szükségesek.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia