Jelenlegi hely

könnyes szem

Fórum: 

Kedves Patrícia!

Pascal nyuszinak a tályog miatt folyamatosan könnyezik a szeme ami összeragad és megszárad rajta, ezt már megszoktuk, mindig takarítjuk, de a műtét óta múlt pénteken kellett neki takarítani mert előtte semmi probléma nem volt vele, észre vettem hogy kezd az orránál lévő tályog növekedni de még nem drasztikus, és gondolom ez összefüggésben van a könnyezéssel. A probléma az, hogy vasárnap az egész szeme újra tiszta csipás lett és arra gondoltam, hogy túl sokat használtuk már neki a kamilla teát, ezért sima forralt vízzel tisztítottam meg, és most csak már kezdett el rajta újból összeragadni a könny. Mivel a kamillának szárító hatása van ami a szemét gondolom így irritálta, nem tudom, hogy kell-e neki valami szemcsepp vagy kenőcs vagy elég ha leállunk a kamillás mosással.

Válaszodat előre is köszönöm!
Tisztelettel V. Emese!

Kedves Emese!

Javasolnám az emberi Ciloxan szemcseppet amit napi kétszer használhatnak 7 napon át.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

T. Doktornő,

nyuszimnak könnyezik a szeme és bedagadt az arca is, főleg az állkapcsa alatt! Tetracyclint kap a vizébe, mit lehet még tenni? A kedve jó, rendesen eszik-iszik stb...
Köszönöm a választ! Tünde

Kedves Tünde!

Úgy vélem tályogja lehet a nyuszinak. Csak az antibiotikumtól ez valószínűleg nem fog meggyógyulni, hanem meg kell majd nyitni. Ehhez természetesen a nyuszit érdemes lesz bódítani tehát szakembernek kell végezni.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia