Jelenlegi hely

Lány nyuszi ivartalanítás

Fórum: 

Tisztelt Doktornő!
Segítségét és tanácsot szeretnék kérni. Van egy 1,4 éves lány nyuszim. Felmerült bennünk az ivartalanítás gondolata, mert állandóan fészket szeretne építeni és ássa a wc-jét. Valamint nagyon büdös a vizelete és a szőre a fenekénél sárgás és nedves állandóan. Nem tudjuk magunkhoz ölelni mert mi is büdösek leszünk tőle. A kiengedjük telebogyózza a lakást és a lábunk körül kering és dörgölődik. Ön mit javasol mi tévők legyünk? Az ivartalanítás megoldja ezt a problémát? Mennyi ideig tart a műtét illetve mennyibe kerül? Használ-e a nyuszinak az utazás műtét előtt ill. után ha Bp-ről mennénk le Önhöz Szegedre?
Köszönettel
Buzsikné Kriszti

Kedves Buzsikné!

Garanciát nem tudunk vállalni, hogy minden gond megoldódik az ivartalanítás után, de például a fészeképítés megszűnése, a vizelet szagának csökkenése feltétlen várható. A vizelettel szennyezett hátsó inkább a túlsúly miatti pisibe történő visszaülés miatt van, amit nyilván fogyókúrával lehet megoldani. A műtét nagyjából 45 percig tart.
Kedvesek, hogy rám gondoltak operatőrnek és szívesen vállalom is, de csak emiatt Pestről nem kell leutazni, hiszen ott is vannak kiváló egzotikus szakállatorvosok, például az állatorvosi egyetem egzotikus szakosztályán. (nálam a műtét ára 12500 forint)

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia