Jelenlegi hely

Sérült nyuszi?

Fórum: 

Tisztelt Doktornő!

Azért írok Önnek, mert van egy pár hetes kisnyulam, 5 napja van nálunk, és 2 napja észrevettünk az orra feletti részen egy nagyon csúnya, kemény tapintású, gennyes "pattanásszerű" kiemelkedést.
Másnap kiszúrtuk (nyílván steril eszközökkel), és sűrű genny távozott belőle, de az "alapja" még mindig ott van, de már nem gennyes, csak pirosan kidudorodik. Elképzelhető, hogy megsértette magát valamivel, vagy itt valami komolyabbról lehet szó?

Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Tisztelettel: B. Daniella

Kedves Daniella!

Lehetséges természetesen, hogy egy kis gennyes tályogról volt szó, amit az elkövetkező napokban még érdemes betadinnal napi kétszer fertőtleníteni. A biztonság kedvéért azért érdemes elkülöníteni ha más nyuszik is vannak rajta kívül hiszen látatlanban a myxomatosisos tüneteket sem zárnám ki. Ha elmegy a nyuszi étvágya, lázas lesz akkor azonnal menjenek orvosukhoz.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Az orvosunk azt mondta (telefonon), hogy nem gondolná, hogy myxomatosis lenne, mert még nincs szúnyog "szezon", és akkor nem lenne aktív, stb. Kezeltük, mostmár elég szépen elmúlt neki, már csak egy kis pirosság látszik a helyén. Lehetséges, hogy ez újra visszajön?

Üdvözlettel: Daniella

Kedves Daniella!

Előfordulhat, hogy újra megjelenik a képlet.
Orvosukkal nem értek egyet. Nagyon is szúnyogszezon van, ezért ha eddig nem oltatták be a nyuszikat zárós határidőn belül tegyék meg.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia