Jelenlegi hely

A nyuszimnak véres a széklete

Fórum: 

Kedves Dr.nő! Segítséget szeretnék kérni. A nyuszimat 11nappal műtötték, a fogát reszelték, mert túl nagyra nőtt. Azóta nem evett, próbáltam fecskendőben adni neki vitamint. Ezen felül kapott 2 ínjekciót naponta, egy antibiotikumot, és egy B vitamint, ezen felül még bio-lapis gyomor helyre hozót. Tegnap este óta a széklete helyett csak vér jön. Ma kaptunk a bőr alá ínfúziót, és colisultrix por-t. Ma próbált enni, de nagyon nehezen nyelt, ahogy észrevettem, a doktorunk szerint a foga már rendbe van. Mi lehet a baj? túl sok volt az altatás? ez már a 2-ik ilyen volt, és az előzőnél nem volt ilyen probléma. Mit tehetek? Ha vérzik, van még esély arra, hogy túlélje? Mivel próbáljam meg etetni? a banánt, almát, semmit se eszik meg amit azelőtt nagyon szeretett, a szénáról meg sajnos már nyár óta leszokot, persze a készen kapható nyúleledeleket sem hajlandó most enni, amit eddig evett. A nyuszim lány nyuszi, és 2 éves. Nagyon köszönöm a segítségét!

Kedves Bernadett!

Egy Eimeria nevű parazita fertőzés gyanúja merül fel a leírása alapján. Én is a colisultrix port javasolnám a gyógykezelésre. Mindenképpen eteni kell azonban a nyuszit, mert neki egy nap éhezés annyi mint az embernek 3 nap koplalás. Ajánlanám a bébiételeket, például a sütőtök pürét, amit fecskendőbe is könnyedén fel tud szívni és a metszőfog mögött benyomva adagolhatja a nyuszi szájába.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Patrícia! A nyuszim pár napja kapja a colisultrix port. Éjszaka görcsbe rándult a hátsó lába és remeg, a hasa puffadt. Ez a betegség hatása? szedje tovább a port, vagy inkább ne? Köszönöm a segítségét!

Kedves Bernadett!

lehet a betegség jele is, de én mindenképpen azt javaslom, hogy ne várjanak, hanem még a mai nap folyamán menjenek sürgősen állatorvoshoz.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia