Jelenlegi hely

Lány nyuszi ivartalanítása

Fórum: 

Tisztelt Doktornő!

Múlthét kedden voltunk a kislányunkkal ivartalanításon. Kicsit nehezen ment az ébredés, de minden rendben volt. Aznap még nem evett, de ivott. Másnaptól viszont rendesen megy az étkezés, ugyan annyit eszik, iszik mint a műtét előtt, jó a kedve is.

Azzal a problémával fordulnék Önhöz, hogy a sebét mindig nyalogatja és most vettük észre, hogy a varratot szétszedte. A seb két szélén megvan a varrat csak közte jött szét. Amúgy a seb szépen gyógyulgat. Az lenne a kérdésem, hogy vissza vigyük e az orvoshoz, hogy esetleg megint össze kellene varrni???? Jövőhét hétfőn mennénk varratszedésre. Azért is kérdezem, mert nem helyben történt a műtét és feleslegesen nem akarom utaztatni szegényt. Ezért vagyok kíváncsi az Ön véleményére is, hogy vigyük e inkább vissza vagy nem lesz gond a sebbel?

Köszönöm válaszát!

Üdvözlettel

Nikolett

Kedves Nikolett!

Feltétlenül menjenek vissza orvosukhoz, de még az előtt is azonnal vegyenek műtéti gallért a nyuszira. A nyúl annyira kirághatja a sebét, hogy akár a hasüreg is megnyílhat. Ez az egyik legnagyobb probléma a nőstény nyúl ivartalanítás után, hogy a sebet nem védik eléggé. Jövő hét hétfő még annyira messze van, hogy a sebgyógyulás érdekében is muszáj visszavinni a nyuszit.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő! Tegnap visszavittük a nyuszit. Nincs semmi gond a sebbel és a varratokkal azt mondta az orvos. Csak azért látszik csúnyának mert hogy a nyuszi bőrét nehéz összevarrni. Mennyire igaz ez? Azt mindta még hogy szépen gyógyulgat a seb éy hogy nem ledz vele semmi gond. Kedden megyünk varratszedésre. Meg kérdeztem a gallért is de azt mondta nem szokott rakni a nyuszira mert nem is tűrik el. Nekünk van otthon mert a fiú nyuszink is átesett az ivartalanításon és akkor vettünk neki de rá nem tudtuk feltenni de nem is kellett mert ő nem piszkálta sebet. A lány nyuszira érdemes lenne feltenni próbálkozzunk vele? Mert igazából nem jöttünk rá hogyan is kellene ezt a gallért rátenni. Még az lenne a kérdésem hogy a sebet kenjük e valamivel?

Köszönöm a segítségét

Üdv Nikolett

Kedves Nikolett!

Úgy tűnik eltérnek a tapasztalataink. Én elég sok nyuszi ivartalanítást végzek és mindig felrakatom a gallért, mert az a tapasztalatom, hogy a mosakodás miatt különösen fontos fenntartani. Az tény, hogy nehezen szokják meg a gallért, mert korlátozza a látásukat és sokszor segíteni kell az első néhány napban enni és inni, de inkább ez, mint a seb szétnyílása. Nekem nehéz állást foglalni úgy, hogy nem láttam a sebet. Így vakon azt kell mondanom nem cáfolhatok az operatőr és kezelő kollégára, hiszen ő vizsgálat után ítélte meg a sebet. Ha azonban van gallér otthon, én a felhelyezését javasolnám. Az összerakás attól függ, hogy melyik gyártmányt vették. Állatpatikában, vagy állatorvosuk egyébként segíthet az összerakásban. Tulajdonképpen csak a megfelelő helyeken kell összepattintani.
A sebet betadinnal minden nap fertőtleníthetik és esetleg Tetran kenőccsel kenhetik.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!

Köszönöm a segítségét.

Üdv Nikolett

Kedves Doktornő

Ma kiszedte a nyuszink a seb végéről is a varratot. Ugy láttuk nem nyílt szét a seb, bekentük tetrán kenőccsel és rátettük a gallért de kis idő múlva leszedte valahogy magáról pefig a legkisebb méretre tettük. Ennél kisebb gallért nálunk nem àrulnak. Ön szerint próbálkozzunk újra a gallérral vagy mit csináljunk mert nagyon aggódom. 20 kmre vagyunk onnan ahol műtotték mert itt helyben nem volt erre alkalmas orvos mivel nem gázosan altattàk volna. Ezérz nem tudunk nagyon szaladozni az orvoshoz.

Kérem segítsen

köszönettel Nikolett

Kedves Nikolett!

Tegyék vissza a gallért és esetleg nyuszihámhoz rögzítsék. Ha a hámon van rajta a gallér, akkor abból nem tud kibújni, hiszen a mellső lábak ezt megakadályozzák.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Köszönöm a segítségét ismét.

Kedves Nikolett!

Nagyon szívesen!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia