Jelenlegi hely

8,5 hetes beagle kiskutya

Fórum: 

Jó napot Kívánok! Tanácsot szeretnék kérni az én kölyök beagle-öm etetésével kapcsolatban. Pedigre junior száraz eledellel etetem, napi 3x 40grammal ( egy kis közel 1dl-es pohárnyi, pont annyi mérlegen ), a csomagoláson a napi adag 8 hetes kortól 40g/nap viszont az nagyon kevés lenne, és még a mostani adag után is keresni szokta hogy van-e még. Nem tudom helyesen táplálom-e, ebben szeretném tanácsát kérni! Jól etetem, avagy adjak neki többet/kevesebbet. Lenne egy másik kérdésem is az első fürdetésénél, mit ajánl módszernek arra, hogy ne féljen a víztől, szeressen fürdeni? Az előző kutyánk félt a víztől és morgott, vicsorgott ha vízzel közelítettünk felé! válaszát előre is nagyon köszönöm és sokat fog segíteni remélem!

Kedves Streeter!

A kiskutyák táplálásánál nem a jelenlegi tömeget kell figyelembe venni hanem a felnőttkori átlagos súlyt. Ennek figyelembe vételével kell a napi mennyiséget meghatározni. Meg kell mondanom, hogy az említett táp közepes minőségű. Kölyökkorban én azt javaslom, hogy érdemes kigazdálkodni egy prémium minőségű tápot, például egy Royal Canin-t amivel meg lehet alapozni a későbbi felépítést izomzatot, csontszilárdságot.
Én megnéztem, hogy egy prémium (amiből egyébként relatíve sokkal kevesebbet kell adni egy kutyusnak, hiszen jobb az összetétele) mennyit kellene jelenleg kapnia a kutyusának. Nagyjából napi 190 g-ot és hangsúlyozom, hogy ez egy nagyon jó minőség. Tehát azt javaslom, hogy egyrészt emeljen az adagon, másrészt ha teheti váltson jobb minőségű takarmányra és az adagot a felnőttkori tömeg szerint a jelenlegi életkornak megfelelően dozírozza, tehát majd tovább kell emelni.
A fürösztéssel kapcsolatban azt javasolnám, hogy érdemes hagyni, hogy a kutyus önszántából kezdjen el pancsolni. Ezt megteheti, ha egy lavorba készít vize, amit a földre helyez. Megmutatja a kutyusnak esetleg valami vízhatlan játékot is vehet, ami becsábíthatja a kutyust a vízbe. Természetesen mindig felügyelet mellett történjen vízhez szoktatás, nehogy baleset érje a kutyust, megijedjen és a későbbiekben így félni kezdjen a víztől.
Ha már szívesen megy a vízbe a kutyus, akkor fürdetés gyerekjáték lesz és mind a ketten élvezni fogják.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia