Jelenlegi hely

3 hónapos német juhász kiskutya

Fórum: 

Tisztelt Doktornő!
3 hónapos német juhász kiskutyánk egyik füle hegyesen áll a másik pedig lekonyult. A kiskutyának nagyon jó az étvágya kétszer kapott féregtelenítő tablettát ennek ellenére nagyon sovány minden bordája kitapintható. Szeretnénk megtudni hogy milyen vitaminokra vagy egyéb más dologra lenne szüksége.
Bizalommal fordulunk a Doktornőhöz , mert az öreg kutyánkat is meggyógyította.

Köszönettel: Bárkányi Flóra

Kedves Flóra!

A fülkagyló porcának megerősítésére porcerősítő készítményeket javasolnék, melyeket állatpatikában meg tudnak vásárolni vény nélkül. Nem szükséges a legdrágább terméket választani, mert nagyjából hasonló az összetételük.
Kölyök német juhászok sokszor annyira sokat mozognak, hogy hiába esznek jól lemozogják a felvett energiát.
A táplálásnál a legjobb ha prémium kategóriás kölyöktápot választanak, abból is a szárazat inkább és napjában még legalább 4-szer etetik.
Ha a legjobb minőségű tápot eszi a kutyus akkor nem kell vitaminos kiegészítés.
Én azt szoktam mondani, hogy bár a prémium tápok jóval drágábbak egy átlagos középkategóriás kutyatápnál, azért kölyökkorban érdemes kigazdálkodni, mert most alapozzuk meg az egész későbbi izomzatot, csontozatot.
Ha mégsem prémium tápot választanak, akkor számos junior vitamin van amit állatpatikában megvásárolhatnak, például Lavet Junio9r Luposan, Aptus junior stb.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Köszönöm szépen a tanácsait.
Tisztelettel:Flóra

Kedves Flóra!

Nagyon szívesen!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia