Jelenlegi hely

10 éves kan németjuhász

Fórum: 

Tisztelt Doktornő!

Fenti életkorú németjuhász kutyánk bal hátsó lába kb. 1,5 héttel ezelőtt fájni kezdett, ezt a lábát nem használta, állatorvos megvizsgálta otthon 3 injekciót kapott, kezdte használni.

Majd ez a lába egészen, és a jobb első lábának alsó része vasárnap reggelre minden előzmény nélkül bedagadt.
Vizelete tiszta, széklete nem volt véres. Vasárnap és hétfő reggel hányt, emésztetlen táplálékot, darabosan, azóta nem.

Nem bágyadt, nem hagyja el magát, jelenleg főtt csirkehúst, tejet, és tyúktojást kap, kevés mennyiségben naponta 2x, és ebédkor húslevest (csak levét).

Magától felkel, szükségét elvégzi, figyel, éber.

Állatorvos vasárnap, tegnap (2 orvos is!!), ma reggel és este látta, tegnap este és ma reggel + este heparin injekciót kapott, és 3 antibiotikum injekciót (az egyik a Neopren volt).

Máshol ödémát nem tapasztaltunk, viszont a bal hátsó lábhajlatban nyirokmirigyek duzzadtak.

Kérem, szíveskedjék tanácsot adni, hogy mi állhat ezen dagadás/ödéma hátterében, és mit kellene még tenni, vagy van -e, és milyen gyógymód erre a betegségre.

Eddig lehetséges diagnózisként az állatorvos szerint trombózis merült fel (amiatt kapja most a heparint, 0,5 ml-t/alkalom).

Bennünk felmerült az ízületi gyulladás gyanúja, de a keringési probléma is.

Tanácstalanok vagyunk, hova, milyen vizsgálatra kellene vinnünk a kutyánkat, vagy mit kellene tennünk a gyógyulása érdekében.

Nagyon aggódunk a kutyánkért!

Segítségét, válaszát előre is nagyon köszönöm.

Tisztelettel:

Ágnes

Kedves Ágnes!

Amit mindenekelőtt javasolnék a betegség felderítéséhez, az a vérvizsgálat. Teljes hematológiai és biokémiai vizsgálat mellett szerintem okvetlenül kérjék a Lyme-kór vizsgálatot is. Ezt a bennem is felmerült ízületi gyulladás gyanúja miatt javasolnám, amit fertőzött kullanccsal történt találkozással szedhet össze a kutyus és akár hosszabb ideig is lappanghat. Az ödéma és a sántítás beleillene a képbe. Egyébként jól kezelhető a betegség 3 heti doxycillin antibiotikum kúrával.
A másik vizsgálat amit szintén erősen ajánlanék, az a röntgen. Ezzel egy vizuális vizsgálati képet kaphatnak az érintett végtagok ízületeinek állapotáról. Lehetséges egy gyulladás, amit valamilyen bakteriális fertőzés okozott. Szintén antibiotikum kúrával kezelhető. Az is lehet, hogy komolyabb artrózis, idült ízületi gyulladás alakult ki már korábban, csak most belobbant a gyulladás és ennek következményeit észlelik. Nem szteroid típusú gyulladás csökkentőkkel hosszabb távon kezelhető ez a betegség, és a kutyus tünetmentes lehet.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!

Nagyon hálás vagyok, és köszönöm szépen gyors, kimerítő válaszát, és tanácsait.
Ma úgy tűnt, mintha az antibiotikum és heparin injekció eddigi alkalmazása valamelyest nem hatás nélküli: kutyánk ugyanis már reggel többször járkált az udvarban, estére pedig felélénkült, és a duzzadt lábait is próbálta használni a mozgáskor.

Ma este már csak Heparin injekciót adott az állatorvos neki, mondván, a ma reggel adott antibiotikum inj. 48 órás hatású. (Sajnos nem tudjuk mi volt a neve.)

Még egyszer köszönöm válaszát, és ha megengedi, tájékoztatom kutyánk állapotáról a későbbiekben is.

Tisztelettel, és üdvözlettel:

Ágnes

Kedves Ágnes!

Nagyon szívesen és ha bármi kérdésük merülne fel, nyugodtan írjanak!
Örülnék, ha megírná hogyan alakul a kutyus állapota és köszönöm is.
Jobbulást kívánok!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!

Örömmel tudatom Önnel, hogy kutyánk lába teljesen leapadt, holnap már nem is fog vízhajtó injekciót (Furon) kapni.
Ma az állatorvos meg is hallgatta, és nem tapasztalt a szíve körül semmilyen rendellenességet, így vizet sem.
Kiegészítő terápiaként - az állatorvos jóváhagyásával - Hills gyógytápot kap még (PD Canine j/d ízületi).
Munkájához további sikereket kívánok, és természetesen tájékoztatom a későbbiekben is!

Köszönettel és tisztelettel:

Ágnes

Kedves Ágnes!

Őszintén nagyon örülök, és köszönöm szépen a tájékoztatást.
Figyeljenek a későbbiekben, hogy csak óvatosan mozgassák, terheljék a kutyust és kontrollálják a testtömegét is.
Remélem csupa jó hír fog érkezni a kutyusról a későbbiekben is, és örömmel várom a beszámolókat.
Jó egészséget kívánok!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!

Igazán jól esnek szavai, köszönet érte!
Sajnos nem nyugodhatunk meg teljesen, mert időközben kutyánk a két mellső láb könyök részénél, a láb felső, fekvéskor támaszkodó részénél a lábát kinyalta olyannyira, hogy mindkét lábán kb. 200,- Ft-os érmének megfelelő tátongó seb keletkezett, és az eleven hús látható :(
Állatorvos természetesen látta, kötözést és Kék Lukács kenőcsöt javasolt, melyet természetesen alkalmazunk is. naponta min. 2x átkötjük a kutya lábát, előfordul, hogy többször, mert van amikor leszedi a kötést.
Eddig kb. 1 hete alkalmazzuk ezt a terápiát, úgy tűnik, minimálisan, de összehúzódóban van a seb.

Ezen túlmenően esetleg tud -e javasolni a doktornő valami további, sebgyógyulást segítő, kiegészítő terápiát?

A héten sor került a röntgenre is, mely alapján az állatorvosi diagnózis: arthrosis.

Ezen kívüli más, egyéb probléma a röntgenvizsgálattal szerencsére nem került feltárásra.

Kérem, hogy a fenti betegségekkel kapcsolatos javaslatait, tanácsait ossza meg velünk, hogy a lehető legmaximálisabb segítséget tudjunk a kutyánknak nyújtani!

Nagyon köszönöm előre is válaszát, melyig továbbra is maradok őszinte tisztelettel és üdvözlettel:

Ágnes

Kedves Ágnes!

A sebgyógyítást elősegítendő van egy nagyon régi, de kiválóan bevált gyógymód, a cukrozásos sebkezelés. Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, de én nagy előszeretettel és sikerrel használom pácienseimen, sőt saját állatkáim sebkezelésénél.
A következőképp kell eljárni:
Feltételezem az első sebkezelésnél orvosuk lenyírta a szőrt a seb környékén, de ha mégsem, akkor ezt fontos megtenni, hiszen a sebbe lógó szőrszálak további fertőzéseket okoznak, illetve viszketést, ami akadályozza a sebgyógyulást, illetve arra ösztönzi a kutyust, hogy nyalogassa a sérülést.
Ezt követően hígítatlan betadin (jódoldattal) alaposan át kell öblíteni sebet.
A fertőtlenítés után következik a cukor. Ez lehet por, vagy kristály, sőt akár méz is. A cukor jobban tapad, ezért én ezt szoktam használni. Jó bőven a sebbe kell szórni. Mivel a cukor elvonja a vizet a sebtől, ezért a baktériumok nem tudnak szaporodni rajta, míg a sejtek közvetlenül tápanyagokhoz jutnak és ez serkenti a szaporodásukat, így érhető el ezzel a módszerrel, hogy jelentősen gyorsabbá válik a gyógyulás.
Nem kell csodálkozni, ha az első 1-2 átkötésnél pici vérzés kíséri a folyamatot. Ez azért van, mert nagyon megindul a hegesedés, aminek során erekben gazdag sarjszövet képződik, ami kezdetben picit sérülékeny lehet, de ez így normális.
Elég szokott lenni napi egyszeri átkötés. Mikor a seb már kezd varasodni akkor kétnaponta is elég a kötözést megcsinálni.
Az arthrosis, egy idült ízületi gyulladást jelent. A kezelésére kúraszerűen adagolt nemszteroid típusú gyulladás csökkentőket szoktunk kiírni. A kúrák között jó ha tudnak szünetet tartani, ami minél hosszabb, annál jobb. Persze ha a kutyus kezd újra nehezen mozogni, akkor rugalmasan kezelhetők a kúra közti szünetek, hiszen azért adagoljuk a fájdalom csillapítókat, hogy minőségi életet élhessen a kutyus.
Az említett nemszteroid gyógyszerek kiírása érdekében állatorvosukhoz kell fordulni, mivel ezek vényköteles szerek.
Kiegészítő terápiának pedig a zöld kagyló kivonatokat tartalmazó ízületi porcerősítőket javasolnám, melyeket akár hónapokig is folyamatosan szedhet a kutyus a nemszteroidos kúrák közti szünetekben is.
Ha kérdésük lenne még, akkor nyugodtan írjanak!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!

Igazán köszönöm ismét gyors válaszát és hasznos tanácsait, holnaptól alkalmazni kezdjük az Ön által javasolt gyógymódot drága kutyánkon, és az eredményekről természetesen később beszámolok.

Köszönettel, és üdvözlettel:

Ágnes

U.i.: Nagyon jóleső érzés tudni, hogy vannak lelkiismeretes doktorok, akik szívükön viselik azon betegeik sorsát is, akikkel személyesen sosem találkoznak ugyan, hanem betegségeikről csak írásban kapnak információt!

KÖSZÖNÖM SZÉPEN MÉG EGYSZER AZ EDDIGI TANÁCSAIT, SEGÍTSÉGÉT!

őszinte tisztelettel:

Ágnes

Kedves Ágnes!

Én is köszönöm a kedvességét. A hivatásom a szenvedélyem is egyben, így örömmel vezetem a tanácsadást és boldog vagyok, ha tudok segíteni.
Remélem csupa jó hírt kapok majd a kutyussal kapcsolatban!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!

Régen jártam az oldalon, és adtam hírt kutyánkról.
Megpróbáltuk nála az Ön által javasolt cukros módszert, méghozzá porcukorral, de sajnos nem tudtuk sokáig csak 2x alkalmazni, mert ahogy a cukor összegyűjtötte a nedvességet, a kutya nem hagyta meg a kötést a lábán, hanem letépte, és a sebet ismét kinyalogatta.

Pedig nagyon örültünk, és valóban jobban összehúzta a sebet ez a gyógymód.

Sajnos emiatt maradt a Kék lukács kenőcsös terápia, mely szintén sokat segített a sebgyógyulásban, de nem tudom, mit kellene tennünk, hogy ne szedje le a kötést és nyalogassa ki a sebet újra, mikor az már kezd hámosodni, hegesedni.

Ma is mindkét lábáról leszedte a kötést, és a jól összehúzodott sebet ismét nagyobbra nyalta.

Felmerült bennem, hogy a nyakára kellene tenni egy olyan műanyag, tölcsérszerű merevítőt, hogy ne tudjon hozzáférni a sebhez, csak tartunk tőle, hogy ez idegesítené az alaptermészetileg izgágább kutyánkat.

Már csak amiatt gondoltam erre, mert így nem tud meggyógyulni a sebe, ha mindig kinyalogatja, mikor kezd neki hegesedni. Egyébként ugyanis nem bántja, és tűri a kötést is.

Ha esetleg erre nézve is lenne valami ötlete, javaslata doktornőnek, hálásan venném.

A válaszában írtak örömmel töltöttek el, minden orvosnak ilyennek kellene lennie, és így kellene a betegeihez hozzáállnia, legyen szó állatról, vagy emberről!

Ismételten a legjobbakat kívánva, várom válaszát, mély tisztelettel és köszönettel:

Ágnes

Kedves Doktornő!

Régen jártam az oldalon, és adtam hírt kutyánkról.
Megpróbáltuk nála az Ön által javasolt cukros módszert, méghozzá porcukorral, de sajnos nem tudtuk sokáig csak 2x alkalmazni, mert ahogy a cukor összegyűjtötte a nedvességet, a kutya nem hagyta meg a kötést a lábán, hanem letépte, és a sebet ismét kinyalogatta.

Pedig nagyon örültünk, és valóban jobban összehúzta a sebet ez a gyógymód.

Sajnos emiatt maradt a Kék lukács kenőcsös terápia, mely szintén sokat segített a sebgyógyulásban, de nem tudom, mit kellene tennünk, hogy ne szedje le a kötést és nyalogassa ki a sebet újra, mikor az már kezd hámosodni, hegesedni.

Ma is mindkét lábáról leszedte a kötést, és a jól összehúzodott sebet ismét nagyobbra nyalta.

Felmerült bennem, hogy a nyakára kellene tenni egy olyan műanyag, tölcsérszerű merevítőt, hogy ne tudjon hozzáférni a sebhez, csak tartunk tőle, hogy ez idegesítené az alaptermészetileg izgágább kutyánkat.

Már csak amiatt gondoltam erre, mert így nem tud meggyógyulni a sebe, ha mindig kinyalogatja, mikor kezd neki hegesedni. Egyébként ugyanis nem bántja, és tűri a kötést is.

Ha esetleg erre nézve is lenne valami ötlete, javaslata doktornőnek, hálásan venném.

A válaszában írtak örömmel töltöttek el, minden orvosnak ilyennek kellene lennie, és így kellene a betegeihez hozzáállnia, legyen szó állatról, vagy emberről!

Ismételten a legjobbakat kívánva, várom válaszát, mély tisztelettel és köszönettel:

Ágnes

Kedves Ágnes!

A seb nyalogatásának megakadályozására valóban az egyik legjobb módszer, ha a kutyus nyakára műtéti gallér kerül. Egy német juhász esetében úgy saccolom 25 cm-es gallért kell majd venniük állatpatikában, de természetesen megmutatják a méretek, ha véletlenül kicsivel nagyobb, vagy kisebb a kutyus a fajta átlagához képest.
Tény és való, hogy vannak olyan kutyusok, akik nagyon nehezen viselik a műtéti gallért, de van arra is példa, hogy izgága eb jól viselte a gallért, amíg szüksége volt rá. Feltehetően a kutyus is azért szedegeti le a kötést kezdi nyalni a sebeket, mikor már húzódnak, mert viszketni kezdenek.
Amivel megnehezíthetnénk még a kötés leszedését, azok az öntapadós, rugalmas kötszerek. Ezeket is meg lehet vásárolni állatpatikákban, vagy akár ember patikákban, bár tudni kell, hogy az állatgyógyászati kötszerek sokkal ellenállóbbak, ezért inkább ezeket javasolnám. Ezeknek a rugalmas kötszereknek a felhelyezésénél arra kell vigyázni, hogy ne szorítsuk nagyon a lábra, mert, ha túl szoros, akkor gondot okozhat a vérkeringésben. A másik, hogy ezek a kötszerek fedőkötésnek minősülnek, tehát a gézkötésekre, az alapra javasolt őket felhelyezni és nem önmagukban a sebre, mert abba beleragadnak. Ezeket az öntapadós kötszereket nagyon nehéz leszednie a kutyusnak, mi is ollóval vágjuk fel az egyik oldalán és úgy tudjuk levenni, mintha egy kis csizma lenne. Nagyon erősek, nagyon tartósak. Csak néhány igazán elszánt kutyust láttam, akik megbirkóztak vele, de még ők sem teljes egészében.
Szerintem a gallért és ezt a kötszert érdemes megpróbálni. A gallér lehet, hogy először idegesítő lesz, de próbálják rajtatartani néhány órát és lehet, hogy addigra megnyugszik.
Remélem tudtam segíteni, de ha kérdés lenne még, akkor nyugodtan írjanak!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!

Rég adtam hírt kutyánkról, de ezúton szeretném tájékoztatni, hogy javult a lába, az első lábainál a seb kitelt hússal, csak sajnos behámosodni nem tud, mert pontosan nem tudjuk miért, időnként kinyalja a sebet újra, és nem csak a felületét, hanem mélyebbre.

Emellett előfordul az is, hogy viszket neki, és a hátsó lábával erősen vakarja a kötésen keresztül.

Jelenleg is a Kék Lukács kenőcsös, kötözéses terápiát folytatjuk, de a fent írtak miatt behámosodni sajnos nem tud.

Emiatt aggódunk, mégpedig azért, hogy az esős őszi időben hogy oldjuk majd meg, hogy ne ázzon át a kötésen keresztül a sebe.

Időközben sajnos az étvágyával is probléma adódott: a régebben naponta 2x evő kutyánknak naponta többször, keveset kell adnunk, mert a nagyobb adagokat elutasítja, elfordítja a fejét; másrészt válogatós lett.

Lavet Senior vitamin tablettát ajánlottak étvágyjavításra, és az öregedés megelőzésére, mely úgy tűnik valamelyest segített, mert valamelyest jobban elfogadja az ételt.

Összegészében jobb állapotban van mind testileg, mind mentálisan, de ezek a fenti problémák sajnos aggasztanak, különösen az elhúzódó sebgyógyulása.

Édesanyámban felvetődött, hogy esetleg lápiszt kellene alkalmazni, de nem tudjuk, ez mennyire lenne megfelelő.

Ha esetleges a Doktornő a fenti problémák tekintetében tudna valamilyen javaslattal szolgálni, hálásan venném.

Addig is maradok köszönettel és tisztelettel:

Ágnes

Kedves Ágnes!

Örülök, hogy hallok Önökről.
Jó hír, hogy a kutyus összességében jobban van.
Meg lehet próbálni a lápiszt is. Ártani biztosan nem fog, bár a Kék Lukács kenőccsel kapcsolatban jobb sebgyógyulás várható. A műtéti gallért megpróbálták a kutyusnál? Feltehetően ha a hámosodás első kritikus szakaszán túljutna akkor nem kellene a későbbiekben rajta tartani a gallért. A nyalogatás megelőzésére esetleg kipróbálhatnák a keserű sprayt is, amit a seb körüli területre és nem bele kell fújni. Ha nyalogatni kezdené a kutyus a területet akkor a kellemetlen íz miatt elmegy a kedve. Állatpatikában vény nélkül többféle gyártó terméke közül is választhatnak.
A felázás ellen nyilván az a legjobb, ha száraz helyen tartják a kutyust. Ha nincs bejárása a házba, vagy kazánházba, akkor esetleg egy betonozott, vagy fa alapú kennel lehet a megoldás. Ha sétálni megy a kutyus, vagy futkározik a kertben, akkor egy zacskót a kötés fölé rögzíthetnek, de ha szárazra kerül a kutyus, akkor ezt vegyék le mert nem szellőzik jól a lekötött terület.
Sokszor a zacskót úgy szokták a gazdik rögzíteni, hogy egy rossz zoknit fölé húznak és így még egy réteg védi a kötést.
Étvágy javítására az emberi Béres cseppnek megfelelő kutyusok számára kifejlesztett készítmény is létezik, amit szintén vény nélkül megvehetnek állatpatikában és testtömeg kilónként egy cseppet kell naponta adni a kutyusnak.
Ha kérdésük volna még akkor írjanak nyugodtan!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Ágnes!
A fenti kutya betegséggel kapcsolatban (mivel az enyém is hasonló betegséggel küzd) a tapasztalatokról szívesen leveleznék.

A betegkutyu@mpp.hu címre várom levelét (1hónapig).

Sándor

Kedves Sándor!

Remélem Ágnessel sikerült felvenni a kapcsolatot és meg tudták beszélni a tapasztalatokat!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Sajnos nem jelentkezett.

Kedves Sándor!

Sajnálattal hallom, hogy nem sikerült felvenni a kapcsolatot Ágnessel. Ha valami kérdése volna, amiben segíthetek, akkor nyugodtan írjon!
Ha nincs, akkor kellemes ünnepeket és jó egészséget kívánok!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

isuto képe

Kedves doktornő.

Szeretném eljuttatni Önhöz a kutyám könyökéről készült képet, továbbá szeretném elküldeni a kórtörténetet is. Kérem írja meg ennek a lehetőségét.
Segítségét előre is köszönöm.

isuto képe

Kedves doktornő.
Megtaláltam a módját, hogy megnézze a kutyám könyökét.
http://kepfeltoltes.hu/view/130308/Ali_001kt_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A fenti linken megtalálja a feltöltött képet.
Kérem segítsen, és jelezze, ha válaszolt a bejegyzésre.

Kedves Isuto!

Nem szeretném nagyon elkeseríteni, de nekem nagyon valószínű, hogy egy daganattal van dolgunk. Amikor ilyen fokban ki is van fekélyesedve egy képlet akkor a rosszindulatúság gyanúja is sokkal inkább felmerül.
Természetesen minél hamarabb javasolt lenne az orvosi vizsgálat, amely alapján eldönthető lenne az operabilitás is.
Elég szerencsétlen helyen van a képlet, mert ha műthető is, nagyon kevés a bőr, amit össze lehetne varrni.
Amíg orvosuk nem tudja megnézni a kutyust, addig is a legfontosabb feladat, hogy tisztán kell tartani a sebet, hogy gyulladással még ne súlyosbítsuk a helyzetet. Betadin, tehát jódoldattal naponta többször öblítsék át a képletet és fedjék is a sebet steril kötszerrel. Nem szabad szoros kötést tenni ide, hiszen a könyökhajlatban könnyen megszoríthatja az ereket, de például egy régi zoknit felhúzhatnak a könyöktájékra, ami laza is, de helyben tartja a steril kötszert is.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő !

Segítségét szeretném kérni .
Németjuhász kutyusunk 4 éves , szuka .Az önök oldalán találtam hasonló eseteket , mint amiben a mi kutyusunk szenved .
Januárban egy kisebb seb keletkezett a bal hátsó combján . Kb . 1 hét múlva ez a lába megduzzadt , nem tudott ráálni .
Diagnózis: csonthártya gyulladás ,valószínű megszúrta valami .Kezelés 1 hónap ( 2 naponta injekció ) .
1 hónap múlva az első lába duzzadt meg , könyökízületnél keletkezett 1 hatalmas seb .
Diagnózis : felfekvés , mert fáj a hátsó lába . Kezelés további 1, 5 hónap ( 2 naponta injekció ) .
Közben sajnos mind a 4 lábán a könyökízületeknél tátongó sebek keletkeztek .Ekkor állatorvost váltottunk .
A következő helyen legalább megmondták hogy nem tudják mi a baj , de nagyon súlyos .Ekkor a nyelvén már hatalmas fekélyek voltak .
Talán ez az utolsó kezelés segített (mely lyme kór tünetekre utalt) , vérvizsgálat :nem mutatott ki semmit , röntgen :kezdődő diszplázia , nem súlyos .Június közepére az összes seb begyógyult , kicsit hízott az amúgy nagyon lefogyott kutyusunk .Sajnos most július közepén szinte egyik pillanatról a másikra első könyökei , illetve farok mellett 2 - 2 , kb 200,- Ft nagyságú tátongó seb keletkezett .Minden nap kenegetem a sebeket betadinnal , és fújom keserű sprayvel , de nem javul . Most már a nyelvén is láthatók fekély szerű foltok ( ezt nem kezelem semmivel ) , és valószínűleg ezért nem eszik .
Amennyiben az előző kutyusoknál sikerült valami közelebbi diagnózis felállítania kérem ossza meg velünk , hátha sikerül megmenteni a mi kutyusunkat ( is ? ) .

A képek alapján sok a hasonlóság .
-------------------------------------------------------------,,Permalink Beküldte: isuto, 2013, március 8 - 09:17
isuto képe
Kedves doktornő.
Megtaláltam a módját, hogy megnézze a kutyám könyökét.
http://kepfeltoltes.hu/view/130308/Ali_001kt_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A fenti linken megtalálja a feltöltött képet.
Kérem segítsen, és jelezze, ha válaszolt a bejegyzésre."-
-----------------------------------------------------------------------

Kedves Hotellido!

Nekem a leírása alapján leginkább egy autoimmun eredetű kórkép a valószínű.
Amit javasolnék, az egy teljes vérkép különös tekintettel a következő paraméterek vizsgálatára: eosinophil granulocyta szám, albumin, globulin, albumin/globulin arány.
Amennyiben igazam van akkor az eosinophilok és a globulinok száma nőni fog, míg az albuminé csökken, illetve értelemszerűen az albumin/globulin arány is csökkenni fog. Ebben az esetben a legjobb kezelés, ami megkezdődhet, az a szteroidok adagolása, de ezt szigorú állatorvosi felügyelet alatt szabad csak elkezdeni.
A vérvétel és vérvizsgálat érdekében állatorvosához kell fordulni.
Ha kérdése lenne még írjon nyugodtan!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Tisztelt Isuto és Hotellido!

Sajnálattal és csak most olvastam, hogy a mi nj - időközben sajnos közülünk eltávozott - kutyánkhoz hasonló betegséggel küzdöttek fiatal életkorú kutyáik.
Kérem, ne vegyék tolakodásnak érdeklődésem, de szeretném megkérdezni, sikerült -e a pontos diagnózist megtalálni?

Igaz, mi már elvesztettük imádott nj kutyánkat, de mégis érdekelne, mi ez a betegség, tekintve, hogy szegény kutyánk is hasonlóval küzdött.

ELőre is köszönöm a választ, és remélem, sikerült olyan gyógymódot találni, hogy kutyáik újra egészségesek, ill. jobban vannak!

tisztelettel: ágnes

Kedves Isuto !

Remélem sikerült az önök kutyusának meggyógyulnia !
Sajnos mi is hasonló cipőben járunk .
Január óta orvostól -orvosig járunk , pillanatnyi javulást már elértünk , de mindig visszaesik az állapota .A mi kutyusunk 4 éves szuka német juhász .A sebek hasonlóan néznek ki , és sajnos az orvosok eddig nem tudták megállapítani mi a baja . Kérem ha sikerült önöknek kideríteni a betegség okát ,írja meg nekünk , hátha azonos a betegség .Üdvözlettel : Csák Krisztina + Bodnár Tibor Tel: 06-30-9470-649 , 06-30-9746-480 . E-mail: hotellidovonyarcvashegy@t-online.hu

Kedves Doktornő!

Majdhogynem egy év eltelt a legutóbbi jelentkezésem óta, és mivel kutyánk viszonylagosan jól volt, sebe majdnem behegesedett, sőt a téli hideg időszakban nem is nyalogatta, nem jelentkeztem.

Most azonban sajnos rossz hírt kell megosztanom Önnel: imádott német juhászunkat 2013. október 14-én el kellett altatunk.

Sajnos a korábban egyszer már meghúzódott hátsó lábát ismét meghúzta, mikor teljes erejével a kerítésnek ugrott, mert a kedves szomszéd felnőtt lánya a kistermetű kutyáját az állítható póráz hosszúságának változtatásával a kerítésünk külső oldalához engedte, aztán visszarántotta és ezt többször megismételte, és ezzel a kutyánkat felhergelte.

Bár meg tudtuk volna akadályozni!

Nos ezután ismét állatorvosi kezelésre volt szükséges, és az átmeneti étvágytalanság után úgy tűnt, mintha javulna: kezdett jobban enni, használta a lábát, bár bicegett rajta.

...aztán teljesen váratlanul leesett a hátsó lábáról... nem tudott bemenni a fekhelyére, ami kb. 20 cm magasan volt a földtől.

Aztán újra kezdett étvágytalan lenni...és már az eleinte még használt első lábait sem tudta használni: hiába erőlködött nem tudott fekvő helyzetéből felülni sem...

szőnyegen vittük ki, hogy szükségét elvégezhesse, de sajnos egyáltalán nem tudott a hátsó lábaira állni, és nagyon zihált, sok vizet ivott.

aztán már az ételt - még a kedvenc húsételeit sem - fogadta el, ette meg... hőemelkedése volt... vizeletét maga alá ürítette, széklete (mivel a lábait nem tudta használni) nem volt...aztán kihányt mindent...szörnyű kínokat élt át...és mivel annyira kedves volt nekünk, családtag volt, nem akartuk, hogy további szenvedései legyenek...

fájdalmas volt búcsúznom Tőle, és még elég friss a "seb" most is, az egész családot mélyen megrendítette az elveszítése, pláne, hogy a fenti folyamat tkp. 5 nap alatt játszódott le úgy, hogy szerda reggel még semmi baja nem volt, szerda estére pedig már kezdett bágyadt lenni, csüt. reggelre pedig nem evett, estére nem tudott felkelni és egyre rosszabbul lett, hiába volt mindenféle injekció, a szervezete nem reagált:(((

Doktornő igazán kedves volt, és számtalan jó tanácsot adott tavaly, emiatt úgy éreztem, tudatnom kell Önnel e szomorú, sajnálatos eseményt is.

Bár jobb hírrel térhettem volna vissza!

Továbbra is maradok tisztelettel és kívánok minden jót Önnek:

Ágnes

u.i.: közben olvastam, hogy hasonló betegséggel küzdő kutyus gazdija próbált elérni engem itt az oldalon...sajnálom, hogy nem sikerült, és elnézést kérek, de mivel a kutyánk jobban volt, nem jöttem fel ide.

üdvözlettel: ágnes

Kedves Ágnes!

Mit is lehet ilyenkor mondani... Nagyon sajnálom a kutyust és önöket is. Tudom, hogy közhelyes, de az idő tényleg segíteni fog.
Vigaszt jelenthet a tudat, hogy a kutyus biztosan nagyon szerette önöket és ő is érezte, hogy családtag. Ennél nagyobb boldogságot egy kutyus sem kívánhat magának.

Részvéttel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!

Igazán köszönöm együttérzését, és vigasztaló sorait!
Valóban az idő lesz, ami tompítja a fájdalmunkat.

Minden jót kívánok, tisztelettel és üdvözlettel:
ágnes

Kedves Ágnes!

Remélem hamarosan jobban lesznek.

Részvéttel: Dr. Farkas Patrícia

Sziasztok .Én is ugyan ezzel a konyok sérüléssel szenvedek .Nekem egy 10 eves ujfulandi meg nemetjuhaszkeeverek kutyam van. Mind a két könyökén seb van .Én betadion kenocsot es aolavera noveny zselés részét teszek a sebre .Ugy láttom hogy ez
hasznal .

Kedves Maci!

A körömvirág kenőcsöt esetleg még kipróbálhatná.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Most ért el engem is ez szomorú könyök fel fekvés ami nekem egyszerre mind két lábon szerepelt.Az elso májusa volt azota is kezelve van saját szervezete meg a totodesnek koszonhetoen mar nagyon sokat gyógyult. De Ez z alá t az idő allatt sokat kezeltük aolavera növényel es betadionnal mára már mar csak a varr van hátra .Milyen kenocsot tegyek rá hogy hamarrabb varasodjon.

Kutyám par napja azt vettem eszre hogy levego vetelnel remeg de csak a mellso két lab .Augmenti gyógyszert kap es lehet hogy azota van ez nála nem tudom .Biztos hogy nem fázik mert a többi vegtagja meleg mi lehet vele kérem segitsen

Kedves Maci!

A seb gyógyítására továbbra is a körömvirág kenőcsöt, vagy az állatgyógyászati Pana Veyxal, esetleg Vetramil kenőcsöt javaslom.
A remegés nagyon sok mindentől lehet. én első sorban szívbetegségre gondolnék, de idült ízületi gyulladás is lehet. Azt javaslom, hogy ennek a felderítése érdekében mindenképpen menjenek állatorvos, hiszen nagyon sok rétű lehet a baj.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

A remeges mar megallt ra jottem hogy a medrol es a sáv le köt ő a Qvamatel hianyzott neki e mellett b1 vitamint adok neki .Nem tudom hogy az izületi gyulladást mivel tudnam végleg ki űzni a szervezetebol.Tudna valami segitseget ezzel kapcsolatban tanacsolni . Most jelenleg infra lampat is alkalmazok .Ezt nagyon szereti .Ja es meg kap napi felszem Quamatelt . Elore is koszonom a segitseget .

Kedves Maci!

Az ízületi problémákra is hatnia kell a Medrolnak ezért ennek kezelésére még maximum porcerősítőket tudok javasolni. állatpatikában sokféle ilyen termék közül választhat és vény nélkül megveheti őket.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia