Jelenlegi hely

Szörhiány

Fórum: 

Kedves Doktornő!

4 hónapos törpenyuszinkat fülgyulladással kaptuk meg 2 hónaposan. Nagyon gyorsan gyógyult, teljesen. Mikor elhoztuk, már ritka volt a szőr a fülén és a nyakán hátul, meg a háta felé. Tenyésztő azt mondta, azért mert fehér és szatén-kasmir. Azóta csak ritkult. Kapott élősködőelleni cseppet, miután meggyógyult a fülgyulladásból. Ennek egy hónapja, a szőre egyre rosszabb. Szombaton megint elvittem orvoshoz, bőrkaparékot nézrek, élősködőre negatív, a biztonság kedvéért újra kapott cseppet. Jókedvű, eszik-iszik játszik. Doktor úr azt tanácsolta, ha 2 héten belül nem javul, kenjük betadinnal. Várjunk addig? Hogy használjuk? Higítva, vagy töményen? Más nyuszisokat is kérdeztem, azt nmondták ez lehet a fülgyulladás hatása is és lehet, hogy csak a következő vedlés után lesz jobb. Ez lehetséges?
Segítségét előre is köszönöm
Ábrahám Sándorné

Kedves Ábrahámné!

Ha fülatkája volt a nyuszinak, akkor a vakarózás utóhatásaként valóban tapasztalhatunk szőrhiányosabb területeket, de ennyi idő alatt már regenerálódni kellett volna. Nem csak élősködő okozhat kopaszodást, hanem például gombás bőrfertőzés is, ami néhány esetben különösebb viszketést sem okoz, hanem gyakran csak korpázást.
Egyrészt javasolt lehet a bőrkaparék mintát gombásság ellenőrzésére laborba küldetni, másrészt elkezdhetnek egy kezelést, mivel ártani nem fog.
A kopasz folt kezelését én is mindig betadinnal kezdem,hogy fertőtlenítsünk. Alkalmazhatják töményen is. Egy kis vattapamacsra cseppentik a betadint és jó alaposan ledörzsölik tisztítják az adott területet. Ezt követően emberi Canesten kenőccsel kenhetik az előzetesen lefertőtlenített területet. Ezt a műveletet a betadinozással együtt naponta kétszer ismételjék. Én azt javaslom, hogy ne várjanak, hanem kezdjenek neki ennek a kezelésnek. Az immunrendszert ilyenkor még érdemes támogatni, multivitamin, vagy kifejezett immunerősítő adagolásával, melyre többféle készítmény van forgalomban és vény nélkül megvásárolhatóak állatpatikában.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!
Köszönöm tanácsait, rögtön elkezdem a kezelést.
További szép napot!
Ábrahám Sándorné

Kedves Ábrahámné!

Nagyon szívesen! Ha bármikor elakadnának, vagy kérdésük lenne, nyugodtan írjanak!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia