Jelenlegi hely

14 eves "odemas" kutyus

Fórum: 

Tisztelt Doktorno!
14 eves Bono golden retriwer kutyusunk (utolso kuzdelmekkel talan) hatso laba mara varatlanul duplajara nott. Igazabol a heten mar az etvagyaval is volt baj, hatso egyik laba merev is volt, vizeletet meg nem enged, jelez, de a szekletet mar regebb ota nem tudja tartani. Az idopont kozeleg, amikor a dontest nekunk meg kell hozni, de nagyon nehez... Eber, figyel, jatekos es kuzd, imadja a szeretgetest es nagyon sokat alszik... de mar nem tud allni es jarni.. talan neha egy egy lepest, ha nincs front es szeles - esos ido. Elfogadja a helyzetet, nem sir sokat, nem ugat sokat, ezert meg nehezebb a dontest meghozni...MIntha miattunk kuzdene es nem akarna elhagyni bennunekt. O egy makacs es akaratos kutyus es nem segit bennunket igy sajnos, o nem fogja feladni :) ;(. Igy mi is kudzunk vele.
Az odema hirtelen jott a hatso labanal. Mit lehet tenni ilyen esetben? Schüssler 10es sot adunk most neki, a homeopatiat ismeri a teste mert az allergiajara kapta... Par aprobb tanacs segitene... Inni iszik, tegnap eleg jol evett.
Koszonom elore a szives segitseget!
Bono csaladja

Kedves Kriszta!

Kaphat vízhajtókat a kutyus, például furoszemidet, hogy a felesleges vizet kipisilja. nyilván a mozgás hiánya miatt alakul ez ki nála. A masszírozással is segíthetnek a lábak vérkeringésének segítésével.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia