Jelenlegi hely

Szőrhiányos foltok

Fórum: 

Tisztelt Doktor nő!
2 éves törpenyuszim van, akinek kb 3 hónapja kihullott a szőr a füle mögött, és a fülétől oldalt 2 foltban. Akkor azt hittem, hogy túl erősen fésültem, de 1 hónap várakozás után elmentünk orvoshoz. Kapott rüh ellen valami csepegtetőt a rendelőben, illetve 2 hétig kenni kellett Pimafucorttal. Lecseréltük az alomját, a szénát, még gyakrabban takarítom...
Pihék megjelentek, de azóta szinte semmi változás. Már lassan 1 hónapja, hogy kezeltem a krémmel...
Mit tudna tanácsolni?
Válaszát köszönöm!

Kedves Viky0123!

Adhat a nyuszinak bőr szőr tápláló készítményeket melyek segítenek a szőr újraképzésében. Állatpatikában vény nélkül vásárolhat ilyen készítményeket. Ampullásat válasszon, melyet a bőrre lehet cseppenteni. Mivel nyuszinak konkrétan nem gyártanak ilyet, ezért a macskáknak készített hasonló termékeket javasolnám.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patírcia

Tisztelt Doktor nő!
Köszönöm szépen a válaszát! Esetleg tudna ajánlani név szerint ilyen készítményt? Véletlenül sem szeretnék rosszat vásárolni, nehogy nagyobb baj legyen...

Kedves Viky0123!

Például jó választás a Dermoscent.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Köszönöm a tippet, kipróbáljuk! Mondjuk azóta nőtt neki..:)
Viszont most más problémánk van.. Napok óta könnyezett a szeme, ma pedig valami fehér gyűlt össze a szemzugánál. Mi lehet a probléma? Még sosem volt ilyen..

Kedves Viky!

Lehetséges egy enyhe kötőhártya gyulladás. Langyos, testmeleg kamilla teával naponta 3-4 alkalommal mossa meg a nyuszi szemét egy héten keresztül. Ha nem javulna, vagy a váladékozás erősödne akkor állatorvosukhoz kell fordulni.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia