Jelenlegi hely

Szőr kopás

Fórum: 

Kedves Doktornő!

Lányom 1-1.5 éves logófülű törpenyúszijának a hátán a nyakvonalán kb
2-3 hete észre vettük,hogy a szőre teljesen kikopott. Azon a tájékon elég sokat vakarta a kis nyakát, ezen kivül más probláma nem volt vele. A böre sem volt piros. Állatorvosnak megmutattuk igazán nem mondott semmit adott egy Surolan nevü készitményt, hogy azzal kenegessük naponta kétszer. 1 hete kenegetjük a börét de igazán csak annyi változást tapasztaltunk, hogy most már piros a bőre a föleg a hajlatoknál.Különben eszik rendesen virgonc is nincs semmi probléma nem levert.
Érdeklödnék, hogy a doktornő szerint mi lehet a baj /mi atkára / gondolunk.Szeretnék tanácsot kérni hogy mit lehetne tenni annak érdekében hogy minnél elöbb rendbe jöjön a bőre és a szőr is minél előbb kinöjön.Ön szerint biztosan megfelelő szer nyúl részére a Surolan vagy esetleg mást kéne használni?

Kedves Marcsi!

Ha korpázás nem áll fenn, akkor inkább gyanakodnék gombára. Persze kezelhetik mind a kettőre is, hiszen látatlanban nem tudok közelebbit mondani. A gomba ellen Canesten kenőcsös kenegetést javaslok 14-16 napig napi 2-3 alkalommal. Az atka ellen SH-Rodemectin cseppet javaslok, amit állatpatikában vehetnek meg.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Köszönöm a választ!
Elkezdenénk akkor a Canestenes kezelést, mivel korpázást nem igen tapasztaltunk. Ugyanakkor a pirosság húzódik oldalra, a nyakhajlatból a füle tövéhez. Próbáltuk, hogy a korábban általam említett cseppekkel ezeket a jobban pirosodó területeket kentük jobban, de csak húzódik odébb a pirosság és a vakaródzás ugyanúgy maradt.

Üdvözlettel: Marcsi

Kedves Marcsi!

Nagyon szívesen!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia