Jelenlegi hely

bepisilés

Kis Fülöp képe
Fórum: 

Kedves Doktornő!

Másfél éves ivartalanított bak nyuszim tegnap este nagyon rosszul lett: bebújt a házikójába, sem ennivalót, sem vizet nem fogadott el és gubbasztott. Amikor előbújt láttam, hogy nem tudja tartani a vizeletét, elcseppentette, amerre ment és görcsei lehettek, mert csikorgatta a fogát.

Az ölembe vettem, simogattam, megtapogattam a hasát, egyáltalán nem volt felfúvódva. Hajnalban fecskendőből megetettem (trovet nyúltáp+reszelt alma) és megitattam.

Reggelre megette az odakészített tápot, ivott, futkározott, mintha mi sem történt volna. A vizelete és a széklete teljesen normális volt. Azóta is vidám, eszik, iszik, minden rendben van vele.

Mi történhetett? Lehetséges a vesekő? Nagyon kemény a víz nálunk, ha előtte forralt vizet adnék neki, az megoldás lehet?

Nagyon köszönöm a válaszát előre is!

Üdvözlettel:Réka

Kedves Réka!

Azt javaslom, hogy vigye el a nyuszit hasi ultrahang céljából állatorvoshoz. Lehetséges vese, vagy hólyag kövesség is amit lehetséges, hogy műteni is kell. A görcsök csillapítására pedig fájdalom csillapító és görcsoldó gyógyszereket írhat ki orvosuk.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kis Fülöp képe

Kedves Doktornő!

nagyon szépen köszönöm!

Üdvözlettel:Réka

Kedves Réka!

Nagyon szívesen!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia