Jelenlegi hely

FONTOS!!!!!!

Alessa képe
Fórum: 

Nyuszink tegnap óta nem pisil, nem kakil, nem eszik és nem is iszik. Adtunk neki algopirint és antibiotikumot, meg cvitamint este, és kapott még kamilla teát és bekentük alul is mert azt hittük begyulladt neki vagy felfázott. Ma reggel már mozdulni sem akart, nem akar semerre moccani, csak feküdt. És most már léevegőt is alig kap. Nagyon félek kérem segítsen!

Alessa képe

Vagy bárki aki tud segíteni!

Alessa képe

Az itatóból nem volt hajlandó inni tegnap, de tálba öntöttem neki és úgy nagyon sokat ivott. De mostmár a gyógyszert sem tudja lenyelni.

Alessa képe

Ki van hűlve és a füle ia hideg. Most a meleg takaró alatt van. De a füle továbbra is hideg. Néha még pislog, illetve nagyon picit de fent tartj a fejét. Lassan mozog az orra é csak kicsit. Nem merem hagyni hogy oldalara döljön mert tudom h van ak állatok akik ilyenkor még kevésbé tudnak lélegezni, mint a boci vagy a ló. Bizonyára nagyon álmos szegény de aggasztó, hogy nem moccan akárhogy fogjuk is.

Tisztelt Doktornő!

Kedden a törpenyuszim bolhátlanítva lett "advantage"-vel (állatorvos által). Azt követő reggelen már nem evett nem ivott, elvittük ismét az orvoshoz, kapott infúziót és injekcióval vitaminokat, görcsoldót. Sajnos szerdára sem jött meg se az étvágya se a szomja (ürítése volt egy-két bogyó), megmosdattam, hogy lejöjjön a bolhairtó szer (hátha segít) és elvittük egy másik orvoshoz ő csak fibreplex-vel és gyulladáscsökkentővel tudott nekünk szolgálni. Egész nap az alomtáljában gubbaszt nem eszik nem iszik és fogait is összeszorítja, amikor próbálom táplálni (nagyon erősen ellenkezik), ha be is veszi az ételt megrágja a szájában tartja majd kiesik... már a folyadékot sem nyeli le. Tanácstalan vagyok, az itteni orvosok szerint leállhatott az emésztőrendszere. Kapott vitaminokat, és infúziót, (itthonra még bio lapist) de mást nem tudnak vele csinálni, azt se tudják a szer volt-e ilyen hatással a nyuszira vagy ez attól független. Ma reggel halálra ijesztett. Fecskendőből etettem (bio lapisal és folyékony táppal) mikor egyszer csak teljes erőből kiugrott az ölemből furcsán rángatózott remegett és neki ment mindennek...azonnal orvoshoz vittem megint, ahol azt mondták már gázok is vannak a pocakjában, és valószínű, hogy idegrendszeri károsodás. Kapott infúziót és vitaminokat ismét..Nagyon aggódom tanácstalan vagyok..

Tisztelettel,
Balázs Beáta

Alessa képe

Néha megmozdítja a fejét, de nyelni sem akar. Csak a nyelvét kenegetjük vízzel. Néha elkezd remegni a teste mintha rohama lenne. Olyan a teste oldalát és hátát dörzsölgetjük, mert olya mintha akadozna a levegője. Az egyik lába nagyon merev, hiába masszírozom a talpát és a lábát. A száját pedig csak résnyire tudom nyitnimert tovàbb nem engedi. Sajnos az itteni állatorvos nem ért a nyuszikhoz.

Alessa képe

Sajnos az állapota rohamosan romlott. Egyre gyakrabbannvoltak rohamai, nem kapott levegőt. Hiába próbáltunk segíteni, néhány perccel ezelőtt elment.

Részvétem a picurod miatt. :(
Az én nyuszim is itt hagyott ma minket.

Kedves Beáta!

Sajnos azt én sem fogom tudni megmondani, hogy az Advantage-nek van-e bármi köze a történtekhez, vagy sem. A leírása alapján ön mindent megtett, amit lehetett, hogy a nyuszinak segítsen és megmentse, de sajnos most az sem volt elég. A nyuszik emésztőrendszere nagyon érzékeny és ha ott leáll a passzázs és nem tudják idejében beindítani, akkor a felhalmozódó gázok előbb-utóbb sokk kialakulásához és a keringés összeomlásához vezetnek.

Részvéttel: Dr. Farkas Patrícia

Alessa képe

Nagyon sajnálom :( Részvétem :( Legalább már nem szenvednek.

Kedves Alessa!

Először is részvétem a nyuszi elvesztése miatt!

Hasonló esetben, főleg ha egy nyuszi nem eszik, akkor nincs értelme otthon tartani és ott ápolni, hanem azonnal orvosi ellátásban kell részesülnie. Annak ellenére, hogy helyi állatorvosuk esetleg nem egzotikus kisállat szakállatorvos mindenképpen jobb ha elviszik, mert infúziót, alapellátást tud biztosítani.

Részvéttel: Dr. Farkas Patrícia