Jelenlegi hely

Nyuszi unokánk

tusiildi képe
Fórum: 

Kedves Doktornö!
Egy rövid kis elözetessel szeretném a levelem elkezdeni. A napokban várjuk a férjemmel az elsö unokánkat. Ami magában egy nagyon csodálatos és szép dolog, igen izgalommal várjuk és nagy örömmel. De az örömünk egy kicsit fájdalommal is jár, mivel talán az elsö igazi unokánk a kis pici Nyunyuka, aki egy héttel ezelött hunyt el. A lányom nevelte pici kora óta, s mivel elköltözött itt hagyta nekünk, hogy tovább viseljük gondját. Tényleg mint unokát ugy szerettük és gondoztuk, ápoltuk. Az ágyamba aludt a lábamnál és mindig adott éjjeli puszit (megnyalta az orromat). Hihetetlenül fáj, hogy nincs itt mellettünk, óriási ürt hagyott maga után. Egy hete csak sirunk a férjemmel és nem tudom mikor lesz vége ennek az érzésnek!!!!! Szinte olyan volt mint egy kis kutya.
Az elözmény; ami nagyon gyorsan folyt le, és nem is értjük a mai napig pontosan, söt még az állatorvos sem tudott, csak tippelni, hogy mi is történhetett valójában.
Egy nap már kedvtelen volt, nem evett, pedig minden nap friss zöldség volt a tálkájában. Délután szétcsuszott a két mellsö lába (oldalt) a hátsót is kinyujtotta. Azt azért többször csinálta, az nem volt feltünö, de a mellsö az szokatlan volt. Este már nehezev vette a levegöt és a fejét felfelé tartotta. Èjjel hangos visitást hallatott és hátra, oldalra dobta magát. Aztán ugy maradt. Reggel felhivtam az orvost, elmondtam neki mindent; probált tippet adni, hátva valami virus vagy ilyesmi lehetett. Elötte csinált vérvizsgálatot, minden jó volt, csak a máj-eredménye nem volt tökéletes, de azt mondta, nem veszélyesen eltérö, kapott egy szurit és napi egy homöopatise tablettát, amit csak egyszer tudtam beadni, mert már a másnapot nem érte meg. Kicsit kövér volt (4 kg) de már szépen fogyott, heti 100 g-ot. Mondta, hogy igy rendben van, de nobemberbe megint kell egy kontroll. Nm tudom, most mi csináltunk valami rosszat, vagy tényleg valami virus, ami gyorsan elvitte, vagy az orvos nem mondott el mindent.
Nagyon szeretném a véleményét tudni, ami egy kicsit talán megnyugtatna, mert igy is hihetetlenül nehéz.......

Kedves Ildi!

Először is fogadja részvétemet.
Pontos választ csak boncolás adhatott volna, viszont a leírtak alapján én is csak kétféle betegségre gondolhatok. Az egyik egy nagyon akut tüdőgyulladás, ami egy nap alatt elvitte a nyuszit. Sajnos vannak ilyenek. A másik pedig keringési elégtelenség, amit csak hirtelen szívhalálnak szoktunk nevezni.
Biztos választ már nem fogunk kapni, de én ezek közül valamelyikre gyanakodnék.
Együtt érzek önökkel, én is vesztettem el már nyuszimat, aki olyan volt, mint a gyerekem. Próbálja vigasztalni önöket a tudat, hogy érkezik a kis unoka és, hogy a nyuszi is biztos azt szeretné, hogy örüljenek a kis jövevénynek teljes szívükkel.

Részvéttel: Dr. Farkas Patrícia

tusiildi képe

Kedves Doktornö!
Nagyon köszönöm a gyors válaszát, a biztató szavakat és együttérzését!
Tisztelettel! Ildikó

Kedves Ildikó!

Igazán nincs mit!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia