Jelenlegi hely

mi baja lehet ?

Fórum: 

Muca nevű kb fél éves nyuszink (házi nyul, De bent tartjuk) tegnap kiszökött a helyéről...
Mikor észre vettük, már az ebédlőben lévő virágokat ette
Anyu a hátán/nyakánál fogva akarta vissza vinni am a nyuszi akapalozni kezdettt es leesett , ekkor meg nem volt Semmi baja... ma mikor hazajottunk iskolabol lattam h Csak fekszik, kivettem es letettem , meg akkor se mozgot nagyon Csak fekudt . Mikor picit arrebb mentem o hozzám maszott Igaz elég nehezkesen.. mikor jarkal inkább olyan mintha maszna ... s mintha a hasa leesett volna .. fajdalomnak Semmi nyoma rajt.. ha a hasahoz , labahoz nyulok nem huzza el ...
Az etvagya nem valtozott , inni is iszik .. szeklete is normalis .
Máskor alig varja h kijohessen , s mikor kiengedjuk már rohangal is ... nemtudom mibaja lehet :O
A segiitseget előre is Köszönöm :-)

Kedves Tata97!

Javasolt lenne egy állatorvosi vizsgálat, mivel feltehetően zúzódásai vannak.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Tisztelt Doktornő!

Érdekes problémát észleltünk 5 hónapos törpenyuszinknál, melyre sem fórumban sem máshol és még állatdoktor által sem tudtunk választ kapni.
Szeretném Önt is megkérdezni, talán találkozott már hasonló problémával.

Kb két napig sűrűn becsukta jobb szemét, a bal szeme viszont rendesen nyitva volt. Nem volt piros, nem volt gyulladt, nem váladékozott, nem könnyezett és nem is volt csipás.
A harmadik naptól újból nyitva volt a jobb szeme, rendesen mint a másik, viszont kivilágosodott a színe a szembogara körül. Egyébként mélysötét barna szeme van, most viszont a jobb inkább világosbarnás kékes szürkévé vált.
Mikor észrevettük a változást egyből elmentünk állatorvoshoz (aki több nyuszival is foglalkozott már és egyrészről erre is specializálódott), megnézte és annyit mondott rá, hogy érdekes, konkrétumot nem tudott, mert ezen kívül semmi rendelleneset nem látott rajta. Írt fel egy szemcseppet, amit reggel és este csepegtettem neki hétfő estétől szerda estig. Csütörtök reggelre előjött a probléma, megint nem tudja kinyitni a jobb szemét, most már szinte annyira sem mint az első ilyennél.
Nem tudom, mit tehetnék, mi lehet a gond, igazából a nyuszinak több problémája is volt/van ezen kívül is.

Választás előre is nagyon szépen köszönöm!

Üdvözlettel: Kiss Erzsébet

Kedves Erzsébet!

Ez valóban érdekes probléma. Sajnos én se tudok konkrétumot mondani. Talán beidegzési zavar, vagy vérellátási probléma a leggyanúsabb. Azt nem hinném, hogy a szemcsepp megoldást jelentene a gondra. Nem tűnik fertőzésnek.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia